Kip Pesto met geroosterde cherrytomaten
Ingrediƫnten:
- 3 middelgrote kipfilets
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 250 gram cherrytomaten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout + Peper
- 90 gram (klein potje) pesto
- 250 ml Kookroom 7%
- Parmezaanse kaas flakes naar smaak
Bereidingswijze:
- Voor het maken van de pesto kip: Verwarm je oven voor op 200ĀŗC. Meng cherrytomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper op een bakplaat met opstaande rand. Rooster de tomaatjes ongeveer 20 minuten.Ā
- Breng de kipfilets aan alle zijden op smaak met knoflookpoeder, paprika, zout en peper.
- Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipfilets tot ze aan de randen bruin zijn en gaar - ongeveer 5 minuten aan elke kant. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- In dezelfde pan karameliseer je de ui tot deze lichtbruin is, voeg indien nodig wat olie toe. Voeg knoflook toe aan de ui en bak 30 seconden, tot het geurig is.
- Voeg pesto toe en roer snel om te mengen met de ui. Giet vervolgens de kookroom erbij, roer voorzichtig en breng aan de kook.
- Voeg de kip en geroosterde tomaatjes toe aan de pan en verwarm nog een paar minuten. Bij serveren, top het gerecht af met parmezaanse kaas flakes. Enjoy!