Brioche bun met Pulled Chicken en shiracha mayo
Ingrediƫnten:
- Pulled chicken
- BunĀ Brioche broodjes
- Ingelegde uitjes (zie recept)
- Shiracha mayonaise
Ingelegde uitjes:Ā
- 6 rode uien in ringen gesneden
- 1,5 liter waterĀ
- 500 ml appelcider azijn
- 3 tl suikerĀ
- 3 tl zout
- 4 takjes tijm
- 1 etl mosterdzaad
- 10 zwarte peperkorrels
- 4 jeneverbessen
- 1 rode peper in halve ringen
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
Bereidingswijze:
Ingelegde uitjes: (het beste om de dag er voor al te bereiden)
- Zet een pan met water op en breng aan de kook
- Snijd de uiten in ringen. Niet te dik, maar ook niet te dun.Ā
- Mix de rest van de ingrediƫnten samen.
- Giet het hete water over de uien, roer even goed door en laat de uien in een zeef goed uitlekken.Ā
- Doe de uien en het azijnmengsel in een weckpot en laat de uitjes enkele uren staan.Ā
Broodjes & pulled chicken:
- Verwarm deĀ oven, pan of grill voor.
- Verwarm de kip enkele minuten (op de grill in een bak) en roer regelmatig.
- Verwarm de broodjes op het rooster in de oven.
- Snijd de broodjes open en vul met de gepaste hoeveelheid pulled chicken, de ingelegde uitjes en top af met shriracha mayo
Eet smakelijk!
Recept van Stefan - Restaurant Docks Fish & Grill