Beef Stir-Fry met rijst
Ingrediënten
- 400 gram ossenhaas puntjes
- 60 gram maïzena
- 2 theelepels plantaardige olie
- 1 theelepel fijngehakte verse gember
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 60 ml sojasaus
- 60 ml water
- 60 gram donkerbruine suiker
- 2 lente-uitjes, alleen het groene gedeelte, diagonaal gesneden in stukken van 5 cm
Bereidingswijze
- Plaats maïzena op een ondiep bord. Dompel de puntjes onder in de maïzena, waarbij je het aan beide zijden aanbrengt. Zet de stukjes biefstuk opzij gedurende 10 minuten terwijl je aan de saus werkt.
- Verhit in een steelpan 1 theelepel plantaardige olie op middellaag vuur. Voeg gember en knoflook toe aan de pan; bak gedurende 10 seconden of tot het geurig is.
- Roer de sojasaus en water erdoor. Klop de bruine suiker erdoor en kook al roerend tot de suiker is opgelost. Zet het vuur op medium en kook de saus in tot deze dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
- Verhit de plantaardige olie in een aparte grote koekenpan en verhit op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de plakjes biefstuk toe aan de olie en bak gedurende 2 tot 3 minuten of tot ze gaar zijn, keer de stukjes om om aan de andere kant te koken.
- Gebruik een tang om de stukjes biefstuk uit de olie te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwijder de olie. Zet de steelpan terug op het fornuis en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de plakjes biefstuk toe en bak totdat beide voldoende warm is. Roer voorzichtig de eerder bereide saus erdoor. Roer de lente-uitjes erdoor.
- Het gerecht kan je ideaal serveren met rijst en broccoli.